Wat is een docking station laptop

Wat is een docking station?

Docking station laptop
Docking station laptop

Wat is een docking station? Wat kun je met een docking station?

Mocht je dat afvragen, dan krijg je daar in dit artikel duidelijkheid over. Een docking station heb je voor meerdere doeleinden. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Bijvoorbeeld voor de telefoon en/of tablet. Waarmee je het apparaat eenvoudig kunt opladen.

Ook zijn er zogenaamde ‘audio docking stations’. Daar kun je je smartphone insteken. Via bluetooth kun je vervolgens eenvoudig muziek afspelen. Wij van dockingstation.nl verkopen docking station voor je laptop.

Wat betekend docking station nou dan eigenlijk? Het woord zegt het zelf al. Een plek waar je je apparaat aan kunt leggen. In scheepvaarttermen gebruiken ze ‘dok’ (dock in het engels) ook wel als aanlegplaats. Je legt je boot in of op een dok. Dit is in principe ook wat je met je apparaten doet. Je legt bijvoorbeeld je laptop op het dok.

Maar wat kun je met een docking station?

Inmiddels weet je waar het woord docking station vandaan komt. Maar wat kun je er nou eigenlijk mee? Als je eenmaal je laptop in het docking station hebt gelikt, krijgt je laptop heel veel extra mogelijkheden.
Het grootste voordeel is dat je meerdere schermen aan kunt sluiten. Dat je via de ingangen op het docking station op meerdere schermen kunt werken. Tegelijk kun je ook nog eens je laptop scherm gebruiken.

Docking station laptop
Docking station laptop

Ideaal voor werken op kantoor of gamen op meerdere schermen. Ook krijg je bijvoorbeeld extra aansluitingen zoals USB. Het beperkt aantal op je laptop zitten meestal snel vol. Je kunt dan veel meer apparaten zoals externe harde schijven, telefoonopladers of andere relevante apparatuur aansluiten.

Kortom een docking station zorgt er voor dat je veel effici├źnter en prettiger kunt werken. Ben je overtuigd? Kijk dan eens in onze shop en zoek op het type laptop dat jij hebt.

Heb je vragen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op via onze contactpagina.