Docking station

Docking station

Een laptop docking station zorgt voor een uiterst makkelijke en snelle verbinding tussen uw laptop en alle benodigde randapparatuur. U kunt op een eenvoudige manier uw monitoren, muis, ethernet kabel, toetsenbord, geluidsspeakers, printers, adapters en overige randapparatuur aansluiten op uw docking station. Via deze weg kunt u van uw mobiele werkplek snel een eenvoudig een vaste werkplek maken, sluit uw laptop aan op het docking station en u kunt gelijk gebruik maken van al uw randapparatuur zonder dat u dat eerst één voor één op uw laptop moet aansluiten.

Docking Station

De kabels of USB-connectoren voor draadloos gebruik van uw accessoires, worden direct aangesloten op het docking station. Op het moment dat u uw laptop, die tevens voorzien moet zijn van een speciale docking connector, in het docking station klikt, is uw laptop meteen verbonden met al het randapparatuur. Docking connectoren vind u doorgaans in wat duurdere en zakelijke laptops en niet in de normale consumenten laptops. Er bestaan ook docking station waarop u uw losse monitor kunt plaatsen, dit zorgt voor een prettigere kijkhoogte en een veel netter bureau.

Alternatief

Een alternatief voor een docking station is een docking of dock, dit is meestal een goedkoper alternatief. Om deze te gebruiken heeft u minstens een vrije USB-poort op uw laptop nodig. Let wel goed op dat in de praktijk de termen docking en docking station regelmatig door elkaar worden gebruikt. Let dus enorm goed op dat als u wilt profiteren van het feit dat uw laptop over een docking connector beschikt, het betreffende “docking station” hier ook over beschikt.

 

Volg ons op Facebook
Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van Dockingstation.nl? De nieuwste aanbiedingen volgen en meer informatie lezen? Volg ons dan op Facebook, hier posten wij geregeld over de laatste ontwikkelingen, aanbiedingen, nieuwste producten en meer informatie…